Preturi microciment
Cat costa microcimentul?
In medie, pretul pleaca de la 65-70 de euro pe metru patrat si poate sa treaca de 100 de euro in functie de situatie. Insa pentru a obtine un pret exact si eventuale reduceri, va rugam sa ne contactati trimitand dimensiunile aproximative, astfel incat sa va putem face o oferta.
Atunci cand se face o oferta de pret pentru microciment se iau in calcul mai multe aspecte, printre care enumeram mai jos:
In pretul final al lucrarii in microciment sunt cuprinse urmatoarele operatiuni:
- materialul folosit
- curatarea suprafetei
- doua “maini” de microciment
- slefuirea/netezirea suprafetei
- aplicarea solutiei protectoare
- doua maini de ceara
Pretul final al lucrarii depinde de urmatorii factori:
Complexitatea lucrarii si dimensiunea suprafetei
Cu cat lucrarea este mai complexa si mai laborioasa (colturi, rosturi, scari, blat bucatarie, bai, etc) cu atat mai mult ii va lua specialistului sa finalizeze lucrarea.
La fel ca in cazul majoritatii lucrarilor efectuate de firmele de amenjari interioare costul va fi mai mic pe metru patrat daca suprafata ce va fi acoperita este mai mare si invers, veti plati un pret mai mare daca suprafata este mai mica. In functie de dimensiunea si locatia santierului se pot aplica reduceri personalizate.
De asemenea pretul mai este influentat si de lucrarile care necesita mai multa migala si atentie la detalii (ex: colturile unui blat, scari, etc). In orice caz, aplicarea sa dureaza in general 4-5 zile indiferent daca este vorba de o lucrare de de 100 de metri patrati sau de 10.
Profesionalismul meseriasului
Un meseriasa priceput va respecta cu atentie fazele lucrarii. Respectarea etapelor de aplicare este esentiala pentru obtinerea unei suprafete plane.
Ce producatori de microciment exista?
Exista multe branduri pe piata, majoritatea din Europa. Meseriasii au preferintele lor iar produsul finit poate varia de la marca la alta. Fiecare brand are produsele sale si ciclul sau de munca:
Noi lucram doar cu produse originale Ardex Pandomo, o companie cu experienta de zeci de ani in acest domeniu prezenta pe toate continentele.
Cateva dintre brandurile existente pe piata sunt:
- Ardex Pandomo
- Mapei
- Topciment
- Ideal Work
Starea suprafetei existente/bazei
Daca stratul suport este in stare proasta si necesita pregatire, creste costul materialului si al fortei de munca. O podea umeda sau care nu este dreapta, implica mai multa munca.
Calitatea suportului (bazei) existent va avea un ipact asupra costului lucrarii finale. Aceasta trebuie sa fie in stare buna fara fisuri si sa nu fie deteriorata. Astfel este important ca specialistul sa stie care este starea pardoselii. Spre exemplu daca avem o suprafata cu fisuri (sapa autonivelanta este deteriorata), aceasta trebuie “sudata” cu solutii speciale). Daca suprafata existenta are gresie sau faianta acestea sunt in general stabile si se poate astfel aplica materialul fara probleme. Din acest punct de vedere microcimentul este cea mai convenabila si potrivita solutie pentru renovarea sau renovarea spatiilor intr-un timp scurt.
Calitatea materialelor
Compania noastra foloseste numai materiale de calitate profesionala Ardex Pandomo iar meseriasii nostri sunt aplicatori profesionisti garantati de furnizor.
Care sunt pasii de urmat?
-
Pregatirea suprafetei existente
In aceasta etapa suprafata trebuie spalata, curatata si uscata, eliminand orice urma de praf sau murdarie.
Pentru aplicare si pentru a obtine finisajul dorit, este esential sa aveti o baza plata, deci in unele cazuri poate fi necesar sa aplicati mai intai o sapa autonivelanta si un strat de amorsa.
2. Aplicarea a doua straturi de microciment
Materialul se aplica cu o spatula, in doua straturi (cu o grosime de 1-3 mm in functie de textura sau efectul dorit), cu o diferenta de aproximativ 24 de ore intre un ciclu si urmatorul.
Microcimentul poate fi amestecat manual, dar daca este nevoie de o cantitate mare, este mai usor sa folositi un vas de amestecare (burghiu cu viteza variabila). Cantitatea de apa necesara variaza in functie de amestec. Pentru a amesteca, apa se aplica incet, in timp ce este amesteca constant.
Suprafata pe care va fi aplicata nu trebuie sa fie umeda. Ar trebui sa se acorde atentie reducerii urmelor de mistrie, desi pot fi slefuite ulterior folosind slefuitorul dupa ce materialul a fost aplicat.
Merita subliniat faptul ca temperatura de aplicare a microcimentului ar trebui sa fie intre 10 ° C si 28 ° C.
Materialul este imprastiat cu o mistrie cu o grosime care nu depaseste 1 mm. Aplicarea trebuie efectuata cu miscari rapide in directii diferite, in functie de efectul dorit. Apoi, incepeti sa raspanditi amestecul din cel mai indepartat loc din camera cu miscari sistematice spre iesire.
3. Slefuirea
Intre fazele de aplicare, microcimentul este slefuit cu o slefuitoare profesionala pentru a elimina orice denivelare sau imperfectiune. Ulterior, praful este aspirat pentru a lasa o suprafata neteda.
Zonele greu accesibile (colturi, pereti etc.) ar trebui sa fie slefuite cu polizoare de mana, excentrice.
Dupa ce aspirati suprafata, puteti trece la repetarea procedurii, ca prima data. Odata ce ultimul strat s-a uscat, este slefuit cu perie rotativa cu granulatie de 80 sau mai mult (in functie de efectul dorit). Dupa aceasta operatie , podeaua se lasa sa se usuce complet timp de 12 ore.
4. Aplicarea stratului protector
In general, exista doua tipuri de preparare: fie un poliuretan opac pe baza de apa, fie un poliuretan satinat pe baza de apa. In camere umede sau bai, poate fi necesar sa utilizati un agent de etansare din poliuretan cu solvent mai puternic.
Astfel rezulta un strat subtire si uniform de etansant hidroizolant pentru a preveni aparitia petelor (efect de umbre si nori). Cand prima mana este uscata, se aplica mana a doua. Dupa ce primul strat s-a uscat, in functie de gradul de absorbtie si de conditiile santierului, dupa aproximativ 1-2 ore continuati cu al doilea strat. Stratul protector are rolul de a impiedica infiltrarea apei dupa uscare.
5. Aplicarea cerii
Ultima etapa este aplicare unui strat de ceara pentru a conferi stralucire si rezistenta la trafic, uzura si de asemenea pentru a impidica absorbtia prafului.
Mai jos un video exemplificativ:
Pentru un pret cat mai exact si eventuale reduceri va rugam sa ne contactati